nlc.hu
Család

Vélemények a maszkviselésről

Maszkok: van aki elégetné, mások viszont továbbra is hordani akarják

Így vélekednek az emberek a köztéri maszkviselési kötelezettség megszűnéséről.
maszk

Van aki elégetné, mások viszont továbbra is hordani akarják – megoszlanak a vélemények arról, hogy mostantól ismét szabad maszk nélkül sétálni az utcákon. Erre több mint 190 nap után van újra lehetőség.

„Szabadabbnak érezzük így magunkat”, „Nagyon vártam ezt, mert nagyon zavart az emberek felismerésében, a beszélgetésben, a látásban” – ilyen és ehhez hasonló kijelentések hangzottak el az „utca emberétől” az RTL Híradó körkérdésére. Akadtak azonban olyanok, akik úgy vélik, enyhítés ide vagy oda, egyelőre maszkot hordanak még az utcán. Ki a kisgyereke egészségének a védelme miatt, ki pedig csupán megszokásból, mondván, már annyira hozzánőtt.

Orbán Viktor szombaton jelentette be, hogy miután már ötmillióan megkapták az első oltásukat, a közterületeken megszűnik a maszkviselési kötelezettség. A tömegközlekedési eszközökön és a boltokban azonban továbbra is hordani kell a maszkot.

A legfrissebb koronavírusos hírek az nlc-n:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top