nlc.hu
Gasztro

Tilos indiai variánsnak hívni az indiai variánst

Betiltanák az indiai variáns elnevezést Indiában

India kormányának ugyanis egyáltalán nem tetszik, hogy ezzel van tele a világ és a Facebook.

Az indiai kormány arra kérte a közösségi oldalakat, hogy távolítsák el azokat a bejegyzéseket, melyek az indiai variáns nevű koronavírus-változatról szólnak, írja a BBC-re hivatkozva a HVG. A helyi kormány arra hivatkozva kéri ezt, hogy az Egészségügyi Világszervezet (WHO) B.1.617-ként hivatkozik a mutációra, így vették nyilvántartásba, ezért a közbeszédben elterjedt “indiai variáns” nem helytálló az indiai vezetés szerint.

indiai zászló

India zászlója / Fotó: Unsplash

A BBC ehhez hozzáteszi, hogy a koronavírus más változatainak elnevezésekor is szerepet játszott a földrajzi elhelyezkedés, gondoljunk csak például a brit vagy a brazil mutációra. Az indiai variánst tavaly azonosították, az eddigi beszámolók alapján nagyobb fertőzőképességgel rendelkezik. A mutáció már több országban is megjelent azóta. 

Az országban az utóbbi 1 hónapban erősen megnőtt azoknak az embereknek a száma, akik pszichológustól kérnek segítséget, egyesek pedig mentális egészségügyi katasztrófáról beszélnek

És ha már témánál vagyunk: 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top