nlc.hu
Mindennapok

Magyar vírusmutáns alakulhat ki

Szlávik János: Egy magyar vírusmutáns is kialakulhat

Az infektológus azt is elmondta, hogy fontos, hogy a várandós nők is kérjék, fogadják el az oltást, mert súlyos tüdőgyulladás alakulhat ki náluk.

A TV2 Mokkában nyilatkozott a Dél-pesti Centrumkorház infektológus főorvosa, és közölte: „Az sem kizárt, hogy egy magyar vírusmutáns is kialakul.” Szlávik János úgy véli, mindez azért történhet meg, mert a koronavírus állandóan változik, és próbál kiszabadulni védőoltás fogságából. Szlávik megjegyezte, hogy idővel újabb védőoltásokra lesz szükség, de már dolgoznak rajta, és hozzátette, hogy szerinte a dél-afrikai és a brazil mutánsok a legveszélyesebbek.

koronavírus földgömbbel

Illusztráció: Pixabay

Ő úgy tudja, hogy előbbiből már találtak Magyarországon, a brazilból viszont még nem.

Szombaton az nlc is megírta, hogy legalább 20 várandós nő kap oxigént és négyen vannak lélegeztetőgépen a budapesti Semmelweis Egyetem Szülészeti és Nőgyógyászati Klinikáján. Szlávik most közölte, hogy egy évvel ezelőtt még úgy gondolták, a terhességet nem befolyásolja a koronavírus-fertőzés, de kiderült, hogy súlyosabb tüdőgyulladást tud okozni, mint a hasonló korú, nem terhes nőknél. „A várandósok is oltsanak” – közölte.

Az oltás fontos: 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top