Mindennapok

Kiderült, meddig védett a koronavírustól az, aki már átesett a fertőzésen

A virológus szerint a gyógyulás után csak ideig-óriág ellenáll a szervezet; többször is újrafertőződhetünk.
Koronavírusos betegeket ápolnak egy kórházban

„Többször is megbetegedhetünk a koronavírustól. A virológus szerint csak idő kérdése, hogy mikor találnak majd egy harmadszori megfertőződöttet” – írja a Bors. A lap a szakértőre hivatkozva azt írja, a mostani adatok szerint az emberi szervezet a gyógyulás után legfeljebb ideig-óráig képes ellenállni a koronavírus újabb támadásának, épp ezért később újra megfertőződhetünk.

Dr. Rusvai Miklós a Borsnak elárulta, jelenleg úgy tudják egy esetleges fertőzés után az immunitás legfeljebb három és fél hónapig tart. „Ez az idő már a tavaszi hullám után letelt, tehát nálunk is csak idő kérdése volt, hogy mikor találnak másodszori fertőzöttet” – mondja, majd hozzáteszi, a koronavírusokra jellemző, hogy egyik sem ad életre szóló védelmet.

„Egyéni immunrendszer kérdése, hogy milyen hosszú immunitás fejlődik ki, de a tünetek súlyossága is befolyásoló tényező abból a szempontból, hogy mennyi vírus termelődött az egyénben, és arra milyen erősen válaszolt az immunrendszere” – magyarázta a professzor.

Olvass még többet a koronavírus-járványról az nlc-n: 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top