nlc.hu
Mindennapok

Hazamehetett a magyar remdesivirrel kezelt beteg

Hazamehetett a beteg, akit először kezeltek a magyar koronavírus-gyógyszerrel

Jobban lett a magyar gyártású remdesivir hatóanyagú koronavírus-gyógyszertől a 75 éves nő, így hazaengedték a Semmelweis Egyetemről.
Koronavírusos betegek ápolása a Semmelweis Egyetemen

Elhagyhatta a Semmelweis Egyetem Pulmonológiai Klinikáján létrehozott járványkórházat az a 75 éves COVID-19 beteg, akinek elsőként adták be a magyar gyártású remdesivir készítményt az intézményben.

A cukorbetegséggel küzdő nő október 14-én súlyos állapotban, romló köhögése, nehézlégzése és tüdőgyulladása miatt került az egyetem klinikájára, ahol még aznap megkapta a Richter Gedeon Nyrt. által gyártott, remdesivir hatóanyagot tartalmazó koronavírus elleni szert.

A betegnél úgynevezett kombinált terápiát alkalmaztak, vagyis a remdesivir mellett szteroidot, trombózismegelőzést és vitaminokat kapott, valamint nagy áramlású oxigénterápiában részesült. A kezelés hatására állapota jelentősen javult, így október 25-én kiengedték az osztályról, otthonában lábadozik.

Eddig 19 koronavírusos beteg kapta meg a magyar gyártású remdesivirt a Semmelweis Egyetemen, melynek három részlege is részt vesz a Richter által gyártott koronavírus-gyógyszerrel kapcsolatos klinikai vizsgálatban.

(Kiemelt kép: Semmelweis Egyetem/Kovács Attila)

További hírek a koronavírus-járványról:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top