Mindennapok

Ez a 6 vidéki kórház fogad majd COVID-betegeket

Kásler Miklós bővítette az ellátásba bevont intézmények körét. Itt a lista.

Mivel a koronavírus-járvány nem csillapodik, sőt, a napokban rekordot döntött a regisztrált fertőzöttek száma, Kásler Miklós, az emberi erőforrások minisztere bővítette a Covid-ellátásba bevont intézmények körét, mégpedig hat vidéki kórházzal. Az Infostart cikke szerint ezekről az intézéménykről van szó.

  • a váci Jávorszky Ödön Kórház,
  • a ceglédi Toldy Ferenc Kórház,
  • az esztergomi Vaszary Kolos Kórház,
  • a hatvani Albert Schweitzer Kórház,
  • a Bajai Szent Rókus Kórház,
  • az Orosházi Kórház.

Ezeknek az intézményeknek az összes finanszírozott ágyszámuk 20 százalékal kell felkészülniük a koronavírusos betegek ellátására

– közölte a tárca.

Kásler Miklós arra utasította a COVID-betegek ellátásában eddig is részt vevő kórházakat, hogy az összes finanszírozott ágyszámuk 20 százaléka helyett annak 30 százalékát készítsék fel igazolt és gyanús Covid-betegek ellátására 2020. október 30-ig.

Az Országos Mentőszolgálat vezetőjét pedig arra utasította, hogy amennyiben az elsőhelyi felelősként kijelölt egészségügyi szolgáltató kapacitása telítődik, a másodlagosan, illetve harmadlagosan kijelölt egészségügyi intézményekbe kell a kórházi ellátást igénylő, súlyos és középsúlyos, igazolt koronavírus-fertőzött, valamint gyanús betegeket beszállítani.  Budapesten és Pest megyében 3+1 kórház szerepel az elsődlegesen és 11 a másodlagosan kijelölt intézmények között.

(Fotó: MTI/Szigetváry Zsolt)

Fotó: MTI/Szigetváry Zsolt

Még több cikk a témában:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top