Otthon

Koronavírus: Szlovéniában bezárt a boltok nagy része

Kemény szigorításokat vezettek be a koronavírus-járvány miatt Szlovéniában, ahol ismét megdőlt a korábbi csúcs az egy nap alatt regisztrált új fertőzöttek számában.
koronavírus

Szlovéniában egy hétre bezártak a nem alapvető fontosságú cikkeket forgalmazó boltok, a vendéglátóhelyek és a szállodák, valamint a fodrász- és szépségszalonok, néhány kivétellel pedig az óvodák és a diákotthonok is. Keddtől éjszakai kijárási tilalom lépett életbe, hétfőtől pedig az oktatási intézmények – az elemi iskolák alsó tagozatos osztályai kivitelével – digitális oktatásra álltak át.

A kormány által szombaton közzétett adatok szerint pénteken 1963-mal 21 270-re nőtt az azonosított koronavírus-fertőzöttek száma. Tizenkilenc beteg meghalt, a járvány halálos áldozatainak száma ezzel 234-re nőtt. A diagnosztizált betegek közül 449-en vannak kórházban, közülük 63-at ápolnak intenzív osztályon.

(MTI)

Kiemelt kép: illusztráció, MTI/AP/Petr David Josek 

A legfrissebb koronavírusos-hírek az nlc-n:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top