Életmód

Angela Merkel lett 2020 legbefolyásosabb nője

A német kancellár egy gazdasági magazin rangsorában végzett az élen.

A CEOWORLD vállalatvezetőket megcélzó magazin készített felmérést arról, hogy kik az idei év legbefolyásosabb női – írja a hvg.hu. Az eredmény szerint 2020-ban Angela Merkel német kancellár végzett az első helyen, utána következik Nancy Pelosi, az USA képviselőházának demokrata elnöke, illetve Melinda Gates amerikai filantróp, a Bill & Melinda Gates Alapítvány társalapítója. 

A lap szerint a CEOWORLD minden évben közli 90 nevet tartalmazó listáját a világ legbefolyásosabb nőiről. A lista negyedik helyén egyébként Susan Wojcicki, a YouTube vezérigazgatója végzett, őt a Facebook operatív vezetője, Sheryl Sandberg követi. 

Angela Merkelt választották a világ legbefolyásosabb nőjének

Angela Merkel szűk 15 éve vezeti Németországot (Fotó: Getty Images)

Greta Thunberg csak a 7. lett

A tavalyi év során a  TIME magazin címlapjára is felkerülő 16 éves környezetvédő aktivista, Greta Thunberg a hetedik helyen végzett, de így is megelőzte II. Erzsébet brit királynőt, Ursula von der Leyent, az Európai Bizottság elnökét, illetve Ivanka Trumpot, az amerikai elnök – azaz saját apja – tanácsadójaként dolgozó lányát. 

A 90-es lista felét amerikai nők teszik ki, Európa 24 névvel járult hozzá az összeállításhoz.

További cikkeink Angela Merkelről:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top