Aktuális

Time: Angela Merkel az év embere

Közel harminc év után ismét nő lett a világ legbefolyásosabb személyisége a Time magazin szerint.

A Time magazin Angela Merkel német kancellárt választotta az év emberének. Nancy Gibbs szerkesztő méltatása szerint Merkelre a migráns-, illetve a gazdasági válság során mutatott kiemelkedő teljesítménye miatt esett a választás.

Képaláírás: A szabad világ kancellárja
Képaláírás: A szabad világ kancellárja

A német kereszténydemokrata kancellár asszony elsőségét megelőzően nagyon hosszú ideig, huszonkilenc éven keresztül kizárólag férfiakat választott az Év Emberévé a Time magazin. 1986-ban amúgy a Fülöp-szigeteki Marcos diktatúráját megdöntő Corazón Aquino politikus volt a befutó. Ebben az időben Angela Merkel még az NDK ifjúsági szövetségének (FDJ) berkeiben politizált, miközben egy berlini kutatóintézetben dolgozott.

Angela Merkel a választáson Abu Bakr-al Baghdadit, a Daes (más néven Iszlám Állam) terrorszervezet szellemi vezetőjét, Donald Trump republikánus elnökjelöltet, Vlagyimir Putyin orosz elnököt és Trevis Kalanicket, az Uber főnökét utasította maga mögé.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top