Aktuális

Angela Merkel és Ferenc pápa is esélyes a Nobel-békedíjra

A norvég fővárosban ma jelentik be a Nobel-békedíj idei kitüntetettjét. A norvég Nobel-bizottság délelőtt 11 órakor hirdeti ki a nyertest.

A fogadóirodák szerint az egyik legesélyesebb várományos Angela Merkel német kancellár az ukrán válság és kiváltképp a menekülthullám kezelésében nyújtott munkája miatt.

Esélyesként tartják számon még Ferenc pápát, Denis Mukwege kongói orvost, aki a fegyveres konfliktusban nemi erőszakot elszenvedő nők számára nyitott kórházat, és a Novaja Gazeta című orosz újságot is. Az eritreai származású, jelenleg Svájcban élő Mussie Zerai orvos neve is felmerült nemrég, ő azokon az embereken segít, akik a Földközi-tengeren bajba kerülnek.

Next #NobelPrize to be announced is the 2015 Nobel Peace Prize!”The said interest shall be divided into five equal…

Posted by Nobel Prize on Thursday, October 8, 2015

11 órakor minden kiderül

A Nobel-békedíj az egyetlen, amelyet nem a díjalapító svéd Alfred Nobel hazájában, hanem Norvégiában, Oslóban ítélnek oda, és adnak át.

A norvég Nobel-bizottság délelőtt 11 órakor hirdeti ki a nyertest, akinek majd december 10-én kell átvennie a 8 millió svéd koronával (mintegy 280 millió forinttal) járó díjat.

 Olvass még Nobel-díjasokról az NLCafén:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top