Sztárok

Csak úgy ragyogott a koronázásán II. Erzsébet, aki ma 67 éve a britek királynője

Éppen ma 67 éve, hogy II. Erzsébetet királynővé koronázták, és nem meglepő módon elképesztő mennyiségű fotó készült a rendezvényen. Így fennmaradt az utókornak, milyen ragyogóan nézett ki az uralkodó a jeles napon.

Éppen ma 67 éve mozdulni sem lehetett London utcáin, akkora tömeg gyűlt össze a koronázási ünnepségre, ami felülmúlta még az évfordulós ünnepléseket, amelyeket minden átlagos évben megrendeztek. Idén azonban II. Erzsébet királynő hosszú hónapokra előre lemondta az összes nyilvános szereplését a járványhelyzetre tekintettel, és 

II. Erzsébet királynő lovagol

A 94 éves II. Erszébet királynő idei koronázi ünnepsége elmarad (Fotó: Steve Parsons – WPA Pool/Getty Images)

Ezúttal nem láthatjuk az unokáival, és dédunokáival az uralkodót – akinek az idei születésnapi ünnepsége is elmaradt – ezért sok, az uralkodócsalád életével foglalkozó oldal a régi képek közül válogatott. Mi visszamentünk egészen a koronázás napjáig, 1953. június 2-ig, amikor Erzsébet fejére került a korona a Westminster apátságban. A közel három órás szertartást és az utána megrendezett fotózást mosolyogva csinálta végig az újdonsült uralkodó.

II. Erzsébet királynő ragyogóan festett a koronázási ünnepségen:

A Westminster apátságban koronázták meg II. Erzsébetet 67 évvel ezelőtt, éppen ezen a napon
Megnézem
Összes kép (9)

Őfelsége volt a harminckilencedik uralkodó, akit megkoronáztak ott, és a hírek szerint nem kizárt, hogy az utolsó, bár 1066 óta minden koronázási ceremónia az apátságban zajlott eddig. Károly számára már egy egészen más jellegű ünnepséget terveznek, amely jobban szimbolizálja a Brit Birodalom összetettségét. 

II. Erzsébet királynő lépést tart a korral: 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top