Sztárok

68 éve nem volt ilyen: elmarad II. Erzsébet születésnapja

A brit királynő kérésére még a hagyományos díszlövést is lefújták.

Amióta csak megkoronázták II. Erzsébetet, Nagy-Britanniában minden évben megünneplik a királynő születésnapját. Idén 68. alkalommal került volna sor az eseményre, ám az uralkodó 94. születésnapján a koronavírus-járvány miatt nem lesz különösebb születésnapi mulatság – írja a brit Mirror című lap.

II. Erzsébet még az ezen a napon hagyományosnak számító díszlövést is lemondatta, a Buckingham-palota szóvivője szerint azért, mert az uralkodó a jelenlegi körülmények között nem tartotta helyesnek annak megtartását. Arról egyelőre nincs információ, hogy a járvány elmúltával egy másik időpontban megtartják-e II. Erzsébet születésnapi ünnepségét.

Arról már korábban döntött az uralkodó, hogy a járvány miatt törlik a több száz éves hagyományra visszatekintő Trooping the Colour eseményt, azaz a zászlós díszszemlét. Ezt legközelebb jövőre rendezik majd meg a szigetországban.

Olvass még többet II. Erzsébetről az nlc.-n: 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top