Egészség

Elrettentő videó mutatja meg, hogyan kötik rá a betegeket a lélegeztetőgépre

„Nagyon fájdalmas procedúra” – árulta el egy szlovák aneszteziológus.
Magyarország 150 lélegeztetőgéppel segíti Csehországot

A szlovák egészségügyi minisztérium által megosztott videón egy szlovák altatóorvos, Jakub Vallo azt mutatja be nagyon aprólékosan, hogyan kötik rá a mesterséges lélegeztetésre szoruló betegeket az őket életben tartó gépre – írja a Paraméter portálra hivatkozva a hvg.hu.

A lap idézi a videóban szereplő aneszteziológust, aki fájdalmas procedúraként írja le a lélegeztetőgépre kapcsolást. „Első lépésként a szájon, majd a hangszálakon keresztül egy csövet vezetnek a légcsőbe, amihez egy csákányra emlékeztető gégetükröt használnak” – írja a lap, majd hozzáteszi a folyamathoz a páciensnek mindenképp altatásban kell lennie és fájdalomcsillapítót kell kapnia.

„Ha a cső megfelelően a helyére került, a végét rákötik a gépre, vagy a lélegeztetőballonra, amely pumpálásával levegőt juttatnak a páciens tüdejébe – zárta a vélhetően elrettentő céllal készült videót Vallo, akinek legalább 500-szor ki kellett próbálnia a folyamatot, mire megfelelően el tudta végezni.

Szlovákiában egyébként jelenleg 113 koronavírusos beteget ápolnak lélegeztetőgépen, miközben az országban csaknem 37 ezer aktív fertőzött van.

Szeretnéd tudni a koronavírus-járvány legfrissebb fejleményeit? Íme: 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top