Aktuális

Egy hónapos lezárásra készül Nagy-Britannia is

A szigorú intézkedéssel igyekeznek megmenteni a karácsonyt.
Egy koronavírus vakcina egy fa kihalását okozhatja

Néhány nappal azután, hogy Angela Merkel bejelentette, hogy egy hónapra részlegesen lezárja Németországot, hogy az intézkedéssel próbáljon megálljt szabni az új típusú koronavírus terjedésének, a BBC birtokába került tervezet szerint, Nagy-Britannia is ugyanerre készül.

A szigorú tervezettől, melynek értelmében hétfőtől kijárási korlátozást vezetnek be az országban, az ország vezetése azt reméli, eléri a kívánt hatást, így karácsonyra már enyhíthetnek majd a szigorításokon.

Az előrejelzések egyébként azt mutatják, hogy a briteknél decemberben, vagy januárban tetőzik majd a járvány – írja a BBC-re hivatkozva a Telex. A cikkből az is kiderül, hogy az Egyesült Királyságban ősszel sokkal többen halhatnak meg (akár napi 4000 beteg is) a járvány miatt, mint az első hullám idején. Ha a kormány nem intézkedik időben, az egészségügyi kapacitások már karácsony előtt telítődhetnek.

Olvass még többet a koronavírus-járvány második hullámáról az nlc-n: 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top