nlc.hu
Család

Szlávik János a lélegeztetőgépen lévő betegekről

Szlávik János: a lélegeztetőgépen lévő betegek 40-45 százaléka meghal

Az intenzív osztályon kezelt koronavírusos betegek nagyobb arányban halnak meg a második hullámban, mint tavasszal, mondta Szlávik János infektológus.
Szlávik János

Korábban a koronavírusos betegek nagy része családi vagy tömegrendezvényen fertőződött meg, ma viszont már a közösségi terjedés a jellemző, nem mindig lehet tudni, hogy valaki hol kapta el a vírust – mondta Szlávik János az ATV Heti Napló Sváby Andrással című műsorában.

A Dél-pesti Centrumkórház infektológus főorvosa elmondta, tavasszal náluk az intenzív osztályon 30 százalék körüli volt az elhunytak aránya. Most, a második hullám idején már az itt kezelt betegek 40-45 százaléka meghal. És itt kizárólag a lélegeztetőgépen kezelt betegekről van szó.

Az infektológus szerint a fekvőbeteg osztályokon a betegek 5-10 százaléka hal meg a vírus miatt. Szlávik János hozzátette, hogy ahogy telnek a hónapok, egyre idősödnek a betegek, és egyre súlyosabb állapotba kerülnek, így nem zárható ki, hogy egyre többen halnak majd meg. Az átlagéletkor most megközelíti az 50-60 évet.

(Kiemelt kép: MTI/Szigetváry Zsolt)

Még több cikk a lélegeztetőgépen kezelt koronavírusos betegekről:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top