Család

Orbán Viktor ma este új szigorításokat jelenthet be

A szennyvíz-vizsgálatok sok magyarországi településen jelzik a koronavírus-fertőzöttség további növekedését. A miniszterelnök a mai kormányülés után várhatóan új szigorításokat jelent be.

Békéscsabán, Egerben, Szekszárdon, Tatabányán, Veszprémben, Budapesten és több más nagyvárosban is nőtt a koronavírus örökítőanyagának koncentrációja, ami a fertőzöttek számának megugrását jelzi előre. Pedig a helyzet már most sem rózsás: csak a tegnapi nap folyamán 84 ember veszítette életét a járványnak köszönhetően, és már 4767 ember van kórházban. Galgóczi Ágnes, a Nemzeti Népegészségügyi Központ osztályvezetője az Operatív Törzs keddi sajtótájékoztatóján azt is elmondta, hogy már a magyarországi települések nyolcvan százaléka érintett – foglalta össze a 444.

Orbán Viktor videókonferencia közben visel maszkot (MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Benko Vivien Cher)

Orbán Viktor videókonferencia közben visel maszkot (Fotó: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Benko Vivien Cher)

Galgóczi továbbá azt is elmondta, hogy az Operatív Törzs folyamatosan tesz javaslatokat a kormány számára a lehetséges intézkedésekről, és a mai kormányülésen szigorításokról születhet döntés, amit Orbán Viktor a ma esti órákban jelenthet be.

Legfrissebb híreink a koronavírus-járványról:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top