nlc.hu
Család

Koronavírus-fertőzöttek száma Magyarországon

Az eddigi legrosszabb nap a járványban: 84 halott, csaknem négyezer új fertőzött

Újabb szomorú rekordok dőltek meg a koronavírus-járványban: sosem haltak meg ennyien egy nap alatt, és az új fertőzöttek száma is megdöntötte az eddig csúcsot.
A koronavírus már régóta velünk lehet.

3989 újabb magyar állampolgárnál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést (COVID-19), ezzel 86 769 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma – közölték a Koronavirus.gov.hu tájékoztató oldalon.

Elhunyt 84, többségében idős, krónikus beteg, ilyen sokan még sosem haltak meg egy nap alatt a járványban Magyarországon.

  • Az elhunytak száma 1973 főre emelkedett.
  • 20 856-an már meggyógyultak.
  • Az aktív fertőzöttek száma 63 940 fő.
  • Az aktív fertőzöttek 25%-a, az elhunytak 32 %-a, a gyógyultak 28%-a budapesti.
  • 4767 koronavírusos beteget ápolnak kórházban.
  • 348-an vannak lélegeztetőgépen.

Jelenleg a járvány meredeken emelkedő szakaszában vagyunk. Az egy nap alatt regisztrált új fertőzöttek száma a múlt héten folyamatosan kétezer fölött volt, az elvégzett tesztek nagyjából 20 százaléka pozitív lett. Ezt megelőzően október 31-én volt az új fertőzöttek számában a rekord, akkor 3908 új koronavírusos esetet azonosítottak. A halálesetek száma november 2-án volt a legmagasabb, akkor 24 óra leforgása alatt 70-en vesztették életüket a koronavírussal összefüggésben.

November 2-ától szigorították a maszkviselésre vonatkozó szabályokat Magyarországon: a vendéglátóhelyeken és a szórakozóhelyeken is kötelező lesz maszkot viselni, amit csak az étel és ital elfogyasztása alatt lehet majd levenni. Ezzel együtt a kötelező maszkviselés korábbi szabályai továbbra is érvényben maradnak.

Közben újabb szigorításokra kell számítani, Gulyás Gergely bejelentette, hogy a kormány még a héten dönt a járványügyi intézkedések szigorításáról.

(Kiemelt kép: MTI / Bruzák Noémi)

Még több cikk a koronavírus-járványról:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top