nlc.hu
Család

Koronavírus egy óbudai gimnáziumban

A tanárok tizede koronavírusos, digitális oktatásra állt át egy óbudai gimnázium

A gimnázium még nem kapott hivatalos engedélyt, de már átálltak a digitális oktatásra.

A Kőrösi Csoma Sándor Két Tanítási Nyelvű Baptista Gimnázium tanárainak tizede koronavírus fertőzött – derült ki hétvégén a Telex.hu cikkéből. Berczelédi Zsolt iskolaigazgató múlt szerdán, az első hat fertőzött tanár pozitív tesztje után felvette a kapcsolatot az Emberi Erőforrások Minisztériumával (Emmi) és a Nemzeti Népegészségügyi Központtal (NNK), azonban még mindig nem kapott hivatalos engedély azt iskola a digitális munkarendre való átállásra.

Koronavírus: Digitális oktatásra áll át egy óbudai gimnázium

Védőmaszkot viselő diák hőmérsékletét mérik a történelem írásbeli érettségi vizsga előtt a fővárosi Kőrösi Csoma Sándor Két Tanítási Nyelvű Baptista Gimnázium udvarán. Fotó: MTI/Balogh Zoltán

Csütörtökön két újabb, szombaton pedig még egy tanárról kiderült, hogy fertőzött. Ezeket az eseteket szintén egyből jelezték az Emmi és az NKK felé is. 

Az igazgató a lapnak elmondta, a minisztérium azt ígérte, hogy péntekre vagy legkésőbb szombatra lesz döntés, ám ez nem született meg. Ennek ellenére a minisztérium vasárnap telefonon és levélben tájékoztatta az igazgatót, hogy 

saját hatáskörében nem dönthet a digitális munkarend bevezetéséről. 

A Telex.hu megkérdezte a minisztériumot, felmerült-e, hogy a sok hivatalos bonyolult adminisztratív procedúrán egyszerűsítsenek, hogy az igazgatók akár saját hatáskörben is elrendelhessék az iskolák bezárását. A minisztérium válasza szerint, minden esetben szükség van az egyedi mérlegelésre a döntési javaslat megfogalmazását megelőzően, illetve nem születik döntés az intézménnyel való egyeztetés nélkül.

Az óbudai gimnáziumban hétfőtől tantermen kívüli, digitális munkarendben vesznek részt a diákok és a tanárok, de nem derült ki, hogy kiadták-e már az erről szóló határozatot. 

Aktuális koronavírushíreink

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top