Család

A Mentődolgozók Szövetsége szerint egyre több mentős fertőződik meg a koronavírussal

A tesztelési pontok létrehozása csökkenthetné a mentősök terhelését.

Kusper Zsolt, a Magyarországi Mentődolgozók Szövetségének elnöke. a Klubrádió Esti gyors című műsorában arról beszélt, hogy egyre több mentős fertőződik meg a koronavírussal. Állítása szerint van olyan állomás, mondta, ahol majdnem mindenki elkapta a fertőzést, máshol 15 dolgozó arra vár, hogy teszteljék, és kiderüljön, visszamehet-e dolgozni, vagy sem.

Bár a mentősöknek elsődleges feladatuk a mentés, továbbra is ők végzik  a tesztelés nagy részét, és a beosztott dolgozók 12-24 órás műszakokban dolgoznak.  

Most már egyre nehezebben bírjuk, azt kell, hogy mondjam, sajnos egyre több bajtársunk szintén beleesik a betegségbe, többen várnak már a tesztre… És ez azt eredményezi, hogy fogy a létszám, és ehhez képest a betegségek száma viszont emelkedik.

Arra a kérdésre, hogy eljöhet-e az idő, amikor a mentés veszélybe kerül, az elnök azt mondta: szerinte az Országos Mentőszolgálat mindent megtesz ennek elkerüléséért, nem véletlenül vonják be az ötöd- és hatodéves orvostanhallgatókat a tesztelésbe. Emellett pedig szerencsésebbnek tartaná a tesztelési pontok létrehozását, írja a Telex.

Fotó: MTI/Balogh Zoltán

Fotó: MTI/Balogh Zoltán

Még több friss hír a koronavírus-járványról:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top