nlc.hu
Szabadidő

Liu Shaolin Sándor a koronavírus után

Liu Shaolin Sándor a lányokkal edzett, olyan gyenge volt a koronavírus után

Túljutott a koronavíruson a gyorskorcsolyázó Liu Shaolin Sándor, de nagyon gyenge volt a visszatéréskor, a lányokkal edzett.
Liu Shaolin Sándor

Liu Shaolin Sándor olimpiai bajnok rövidpályás-gyorskorcsolyázó tünetmentesen jutott túl a koronavírus-fertőzésen, de jelentős izomtömeget veszített.

„Azt viseltem a legnehezebben, hogy nem mozoghattam, ezt lelkemre kötötték az orvosok. Most már három hete újra edzek, de nagyon gyengének éreztem magam a visszatéréskor, az első két hétben a lányokkal készültem” – mondta az M1 aktuális csatornának a világ- és Európa-bajnok sportoló, aki hozzátette, emiatt egy új alapozás kezdődött, de most már legalább százszázalékosan tréningezhet.

A 24 éves Liu Shaolin arról is beszélt, hogy jó lenne versenyezni, mert az felfrissíti, ezért reménykedik benne, hogy a hollandoknak sikerül összehozni egy nemzetközi viadalt, amely a hazai szövetségtől kapott információ szerint november végén lenne.

Öccse, az olimpiai és Európa-bajnok Liu Shaoang elmondta, mindennap edzenek, de a gyakorlások nem olyan intenzívek, mint egy normál versenyidőszakban.

„Szinten tartjuk a formát, hogy ha zöld lámpát kapunk, akkor készen álljunk” – jelentette ki a 22-esztendős korcsolyázó. Liu Shaoang elárulta, neki a versenymentes időszak ellenére nincsenek motivációs problémái, és abban bízik, hogy a decemberi országos bajnokságra és a januárra tervezett lengyelországi kontinensviadalra már gond nélkül sor kerül.

(MTI)

(Kiemelt kép: Instagram/Liu Shaolin Sándor)

Még több cikk Liu Shaolin Sándorról:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top