nlc.hu
Család

Újra itt az idősek vásárlási idősávja

Visszatért az idősek vásárlási idősávja

Novák Katalin nemrég már belengette, viszont Orbán Viktor már a Facebook-oldalán jelentette be, hogy visszahozzák a tavaszról ismert idősek vásárlási sávját, bár némileg megváltoztatott formában.

Hétfőtől péntekig délelőtt 9 és 11 között a 65 év felettiek védett sávban vásárolhatnak, ami azt jelenti, hogy ebben az időszakban csak ők lehetnek a boltban. Védett sáv hétvégén is lesz, csak akkor reggel 8 és délelőtt 10 óra között – jelentette be Orbán Viktor a Facebook oldalán egy videóban.

Azonban ez a korlátozás nem teljesen olyan lesz, mint a tavaszi: ezúttal az idősek bármikor máskor is vásárolhatnak, de a kirendelt idősávok csak az övék, olyankor más korosztályokba tartozók nem léphetnek be a boltokba. A miniszterelnök szerint a járvány statisztikáiból továbbra is látszik, hogy a 65 év felettiek jelentik a legveszélyeztetettebb korosztályt, ez tavasz óta nem változott. Az idősek vásárlási idősávját néhány nagyváros a piacain már korábban visszahozta

Legfrissebb híreink a koronavírus-járványról:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top