nlc.hu
Család

Biztonsági gyerekülés bevásárlókocsikra

Biztonsági gyerekülést tervezett a bevásárlókocsikra egy anya, miután a kisfia kiesett, és megütötte a fejét

Saját biztonsági eszközt fejlesztett egy édesanya, akinek többször kiesett a gyereke a bevásárlókocsiból. A találmányt most már bárki megveheti.
Gyerek ül egy bevásárlókocsiban

Nicole Clark rendszeresen járt bevásárolni a 4 éves kisfiával, de a kis Jonah nem mindig viselte el, hogy édesanyja a bevásárlókocsiba ültette. Háromszor is előfordult, hogy a gyerek kimászott és kiesett a bevásárlókocsiból, amikor édesanyja valamit éppen levett a polcról. Egyszer a fejét is beütötte a kisfiú.

A háromgyerekes anya ezek után döntötte el, hogy kitalál valamit, ami megvédi a bevásárlókocsiba ültetett izgő-mozgó gyerekeket. A férjével kifejlesztett egy biztonsági tálcát, ami nemcsak megakadályozza, hogy kimásszon a gyerek, de játékokat és ennivalót is tehet rá, hogy lefoglalja a kicsiket.

Amikor a találmánnyal kezdett bevásárolni járni, rengetegen kérdezték tőle, honnan szerezte a biztonsági tálcát. Nicole rájött, hogy nem ő az egyetlen szülő, akinek nehézségei vannak azzal, hogy a gyereke biztonságosan üljön a bevásárlókocsiban.

Két évvel a biztonsági tálca megalkotása után most kereskedelmi forgalomba került a találmány, 40 dollárért (12 ezer forint) bárki megveheti a Buggie Huggie nevű eszközt. A tálca könnyedén csatlakoztatható a bevásárlókocsira, majd használat után összecsukva kis helyen is elfér.

A termékbiztonsággal foglalkozó amerikai CPSC adatai szerint 2008 és 2012 között több mint 100 ezer 5 éven aluli gyereket kellett ellátni, mert kiestek a bevásárlókocsiból.

(GMA)

(Kiemelt kép: illusztráció.)

Bevásárlás gyerekkel:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top