nlc.hu
Család

Down-szindrómás játékbabák

Sírva fakadt az anyuka a Down-szindrómás játékbabák láttán

Down-szindrómás játékbabákat adott hároméves kisfiának egy ausztrál anyuka. A hatásra még ő sem volt felkészülve, és látva, hogy a gyerek mennyire magabiztosabb lett a hozzá hasonló babák társaságától, könnyekben tört ki – írja a Metro. A jellegzetes arcú babákat az egyik Kmartban (ausztrál és új-zélandi hipermarketlánc) találta és tudta: azonnal haza kell vinni őket. Így került a két játék a Down-szindrómás Elijah birtokába. A fiú- és a lánybaba együtt 15 ausztrál dollár, azaz alig háromezer forint volt.

Down-szindrómás babák

Forrás: Facebook

Határtalanul büszke volt az ausztrál üzletláncra, akik felismerték: gondolniuk kell a downos gyerekekre is. „Remélem, ezek a babák a többi játék között ülnek, megmutatva a gyerekeknek, hogy mind egyformák vagyunk, fogyatéktól, bőrszíntől, hajviselettől függetlenül – egyformák, mégis különbözők” – fogalmazott Brodee, az anyuka. Alighanem így van: a hivatalos termékoldal szerint a babák pontosan azért „születtek”, hogy figyelemre, elfogadásra tanítsák a gyerekeket.

További cikkek a témában

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top