nlc.hu
Mindennapok

Gyönyörű, Down szindrómás modellek

5 sugárzóan szép, Down-szindrómás modell

A most következő öt lány nem sztereotip módon szép, ám így is sikerült érvényesülniük modellként.

Madeline Stuart

A világ első Down-szindrómás topmodelljeként emlegetik az Madeline Stuartot. Az asztrál lány 2014-ben határozta el, hogy modellkedni szeretne. A karrierje 2015-ben indult el, miután egy fitneszruházati márka és egy táskamárka is reklámarcának szerződtette, majd még abban az évben a New York-i divathéten is debütált. A 23 éves lány ma már főállású modell, rendszeresen szerepel a legnagyobb divathetek kifutóin. Emellett számos, Down-szindrómásokat és más, sérült embereket támogató szervezet aktivistájaként is tevékenykedik. 

Madeline Stuart

Madeline Stuart a kifutón (Fotó: Arun Nevader/Getty Images for Art Hearts Fashion)

Ellie Goldstein

A Gucci Beauty olasz Vogue-gal együttműködésben vágott bele egy nem konvencionális szépséget népszerűsítő projektbe, ennek keretében választották a 18 éves Ellie Goldsteint a márka legújabb szempillaspirál-kampányának arcául. Ezzel ő lett az első Down-szindrómás modell a luxusmárkánál. Goldstein egyébként már évek óta modellként dolgozik, a sérült modellekkel és tehetségekkel foglalkozó Zebedee Managementtel áll szerződésben és olyan márkknak dolgozott már, mint a Nike, a Superdrug vagy a Vodafone.

Sofía Jirau

A Puerto Ricó-i  Sofía Jirau modell és nem mellesleg sikeres üzletasszony, aki az idei New York-i divathéten is szerepelt. Down-szindrómával él, de ez láthatólag nem akadályozza semmiben, valóságos energiabomba. Saját divatmárkája is van, webshopjának pedig az I love you nevet adta, ez ugyanis a kedvenc kifejezése, ami egy nagy örömkiáltás a részéről az egész világnak. Küldetésének érzi, hogy inspiráljon mindenkit, aki olyan kromoszómákkal született, mint ő. 

Kate Grant

A Down-szindrómás Kate Grant 2018-ban megnyerte a Teen Ultimate Beauty of the World szépségversenyt, kifutóra lépett a belfasti divathéten, tavaly aztán a Benefit Cosmetics kampányarca lett. A 19 éves szépség a márka egyik szemceruzáját reklámozta. Édesanyja akkor úgy nyilatkozott róla: Kate utat tör azoknak az embereknek, akik mögötte jönnek. Tudatában van ennek, a fogyatékossággal élő emberek befogadásáért küzd, ahogy a kezdettől fogva tette. Tudja, hogy képes arra, amire néhány barátja nem. Értük emeli fel a hangját.

Kate Grant

Kate Grant a Benefit Cosmetics kampányában (Fotó: Instagram/benefit_ire)

Georgia Furlan Traebert

A 14 éves, brazil Georgia Furlan Traebertről az édesanyja töltött fel egy fotót a közösségi oldalára, a képnek pedig akkora sikere lett, hogy hamarosan modellügynökségek keresték fel őket. A lány több modellszerződést is kapott és divatfotózásokon, reklámokban szerepel. Ennyivel azonban nem éri be, ugyanis énekes vagy színésznő szeretne lenni, ezért most ének- és drámaórákat is vesz.

Még több különleges modell

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top