nlc.hu
Család

Koronavírussal fertőzte meg az idősotthon lakóit

Fel akarta vidítani az otthonban élő időseket, megfertőzte őket koronavírussal

A Mikulásnak öltözött férfi végül a belgiumi idősek otthona 75 lakóját fertőzte meg koronavírussal.
Maximum tíz ember karácsonyozhat majd együtt Spanyolországban

Legalább 61 bentlakó és 14 dolgozó fertőződött meg az új típusú koronavírussal, miután rettenetesen rosszul sült el egy egyébként kedvesnek szánt gesztus – írja a 24.hu. A lap cikkéből kiderül, a belgiumi Mol városának idősek otthonában konkrétan elszabadult a koronavírus, miután az egyik lakó fia Mikulás-napon Télapónak öltözve meglátogatta az idős otthont.

A helyi sajtó hírei szerint a fiú csak egy kis vidámságot szeretett volna lopni az idősek életébe, nem tudta viszont, hogy koronavírusos. A férfiről végül pár nappal később derült ki, hogy fertőzött volt, miután tünetei lettek és pozitív lett a Covid-tesztje.

A 24.hu cikkéből egyébként kiderül az is, hogy a 75 fertőzött enyhe és közepesen súlyos tünetektől szenved. A lap hivatkozik az otthont üzemeltető cégre is, akik az esettel kapcsolatban elmondták, a Mikulásnak öltözött férfi és a lakók is mindvégig maszkot viseltek, és a Télapó csak a közösen használt helyiségekben járt.

Csakhogy a VRT nevű belga laphoz eljuttatott fotókon azt látni, hogy a lakók közül szinte senkin nincs maszk. A város polgármestere a képeket látva kijelentette, így már nem csak egy szerencsétlen döntésről, hanem felelőtlen üzemeltetésről van szó.

Olvass még többet a koronavírus-járvány második hullámáról az nlc-n: 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top