nlc.hu
Család

3 év után kaphatta vissza kislányát az édesanya

3 év után találkozott újra az édesanyjával a kis Lilla, akit szeptember óta keresett a rendőrség

Az ötéves Bors Lilla kálváriája még nem zárult le teljesen, de megnyugtató fejezethez érkezett: miután az apja elhurcolta az anyjától Ausztriába, most végre ismét az édesanyjánál lehet. Csakhogy már három éve nem találkoztak.

Bors Lilla szülei között megromlott a viszony, és miután szétmentek, nem tudtak megegyezni abban, melyiküknél maradjon a gyerek. 2017 őszén aztán az apa az egyik láthatásról nem vitte haza a kislányt az édesanyjának azzal az indokkal, hogy szerinte az anya veszélyeztette a gyerek életét. Lillát Ausztriába vitte magával, a kislány akkor még csak másféléves volt.  Közben javában zajlott a gyermekelhelyezési per is, amit első fokon ugyan az apa nyert meg, de másodfokon már az anyának ítélte a bíróság Lillát. Az egyezség szerint szeptemberben kellett volna átadnia a kislányt az apjának, csakhogy ez nem történt meg, és innen fajult az eset igazán csúnya üggyé – írja a Blikk.

Megtalálták az eltűnt kislányt (fotó: Pixabay)

Megtalálták az eltűnt kislányt (Fotó: Pixabay)

Az apa azt állította, hogy ő átadta a Lillát, az anya viszont azt, hogy ez nem történt meg. A rendőrség keresni kezdte az eltűnt kislányt, és több hónap után végül az apa egyik barátjának szüleinél találtak rá. Hétvégén három év után Lilla anyja végre magához ölelhette a lányát. A kislánynak gyakorlatilag újra meg kell ismernie anyukáját, és azt is el kellett neki magyarázni, hogy az eddig ismert nagymamája mellett van egy másik nagyija is. Az ügynek azonban ezzel még nincs teljesen vége, a férfi ügyvédje szerint ugyanis a másodfokú bírósági döntésnek nem lehetett volna megszületnie, mert az kirívóan és súlyosan törvénysértő, emellett iratellenes és szembemegy a jogalkotó akaratával és a bírói gyakorlattal is.

Érthetetlen, miként gondolja elfogulatlannak magát az a bíró, akinek igazgatási vezetője, vagyis a törvényszék elnöke perben áll az egyik peres féllel, az apával. Mindenesetre várjuk a tárgyalást a Kúrián, remélve, hogy az nekünk kedvez majd, így Lilla visszakerülhet az édesapjához.

Nem lehetetlen válás után megegyezni arról, hogyan neveljük továbbra is együtt a gyereket:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top