nlc.hu
Család

Karácsonyi időjárás 2020

Úgy tűnik, a karácsony locsogni fog

Hét éve nem volt fehér karácsony...

Az Időkép hosszú távú előrejelzése szerint a napokban már megszokott borús, felhős, nyirkos, szürke idő még majdnem egy hétig, vagyis karácsonyig kitart, főleg hegycsúcsainkon találkozhatunk napsütéssel – vette észre a Telex.hu.

Esni fog Szenteste

Esős karácsonyunk lesz. Fotó: Unsplash

 
Kisebb változásként szombaton északnyugaton feltámad a szél, kedden és szerdán pedig néhol rövid időre előbukkanhat a nap. A minimum-hőmérsékletek -2 és +4, míg a maximumok 0 és 7 fok között alakulnak. A karácsonyt megelőző napokban a déli tájakon pár fokkal magasabb értékeket is mérhetünk.

December 24-én ismét visszatérhet a szeles idő, és lehűlés veheti kezdetét, de csak eső várható. Persze addig azért még sok víz lefolyik a Dunán.

Már a hó elején is tudható volt, hogy valószínűleg idén is elmarad a fehér karácsony. 7 éve nem volt részünk benne, az ünnep mindhárom napján pedig több mint 23 éve – legutóbb 1996-ban – volt 5 centinél több hó országszerte, ami napokig megmaradt.

Gyönyörű havas tájak

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top