nlc.hu
Család

Több mint 170 kilométerrel távolabb lett meg az eltűnt cica

Egy évvel később és több mint 170 kilométerrel távolabb lett meg az eltűnt cica

Laddo több mint egy évvel ezelőtt tűnt el az angliai Doncasterből.
Egy év után lett meg az elveszett macska

A gazdi, a 70 éves Sybil Gillatt  mindent megtett a megtalálásáért: kiplakátolta a környéket macska fotójával, de senki nem tudott róla semmit, és nem is került elő a cica.

Egészen mostanáig.

Pontosabban Laddo már áprilisban megjelent. Csak kicsit messzebb: Karen Rice kertjében, aki 75 mérföldnyire, azaz több mint 120 kilométere lakik, Snodgrassban.

„Ahogy az éjszakák egyre hűvösebbek voltak, megpróbáltam rávenni, hogy jöjjön be, de ő kint akart maradni”  – mesélte a megtaláló,  hozzátéve, hogy az új jövevénynek nem igazán örült az egyik, saját macskája, vele gyakran összeverekedtek. Ettől függetlenül Laddo velük maradt.

Az egyik héten aztán Karen kölcsönkért egy mikrochip szkennert, hogy ellenőrizze saját cicái chipjeinek állapotát, és úgy döntött, hogy kipróbálja a kertjében élő macskán is. Majd felkereste a helyi macska védőket, és megadta nekik a chip számát. A legnagyobb meglepetésére másnap telefonáltak, hogy a tulajdonos nyomára bukkantak. 

„Amikor hazahoztam, Laddo a szoba közepére ült, és jól körülnézett. Aztán odament és a kanapéhoz, ahol mindig aludni szokott” – mesélte a boldog gazdi a  Lincolnite magazinnak.

Kiemelt kép: Pixa Bay

Még több cikk házi kedvencekről:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top