nlc.hu
Család
Harmione-Rose Allen, a hétéves parasportoló

Igazi példakép a végtaghiányos kislány, akinek a legnagyobb álma, hogy profi tornász legyen

Harmione-Rose Allennek nem sok esélyt adtak arra, hogy megélje az egyéves kort, de ő megmutatta, hogy nincs lehetetlen, és szeretné, ha mások is erőt merítenének történetéből.

Harmione-Rose Allen mindössze tíz hónapos volt, amikor agyhártyagyulladást diagnosztizáltak nála, és állapota olyan súlyos volt, hogy mesterséges kómába kellett helyezni. Édesanyja, Freya szerint az orvosok csak tíz százaléknyi esélyt adtak arra, hogy túléli gyermeke, és figyelmeztették, ha életben is marad a baba, amputációra lesz majd szükség. A testében terjedő fertőzés miatt a kislánynak végül mind a négy végtagját meg kellett műteni. 

Harmione-Rose hétéves múlt, és imád sportolni, az egyik legnagyobb álma – amellett, hogy időjóslással is kacérkodik – az, hogy profi tornász legyen. És erre minden esélye megvan, 2020 novemberében az ifjú parasportolóknak szervezett nemzetközi versenyen, ami a járvány miatt idén virtuálisan zajlott, bekerült a döntősök közé, és a 12 év alattiak kategóriájában neki ítélték oda az aranyat. Az angliai Bath városából származó kislánynak persze nem ez volt az első megmérettetése, 2019-ben például ő is részt vett a szülővárosában szervezett futóversenyen, és sikerült is teljesítenie a félmaratoni távot.

Harmione-Rose-t, akinek az egyik legfőbb célja, hogy megmutassa az embereknek, nincs lehetetlen, azóta ifjúsági nagykövetévé választotta a brit Meningitis Now alapítvány, és 2020 tavaszán több ezer fontnyi adományt sikerült gyűjtenie a szervezetnek azzal, hogy részt vett az egyik kihívásukban.

Harmonie-Rose Allen egyik tanárával és nagynénjével a 2019-es e Bath-i Félmaratonon.

Harmonie-Rose Allen egyik tanárával és nagynénjével a 2019-es e Bath-i Félmaratonon (Fotó: Profimedia)

Parasportolóink sikerei:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top