nlc.hu
Család

12 éves egyetemista

Űrkutató akar lenni a 12 éves egyetemista

Aki 3 hetesen már beszélni próbál, attól elvárható, hogy a Mars-utazást vegye célba.

Az űrkutatás érdekli és repülőmérnöknek akar tanulni az a 12 éves georgiai kisfiú, akit felvettek a Georgia-i Műszaki Egyetemre. Caleb Anderson párhuzamosan végezte a középiskolát és a Chattahoochee Műszaki Főiskolát is, mert az volt a célja, hogy jövő ősszel már egyetemre járjon.

NASA űrhajós asztronauta holdraszállás

Ő még nem Caleb – A kép illusztráció! (iStock)

Claire Anderson, Caleb anyja elmondta, hogy már korán felfigyeltek a fiú képességeire, gyerekük már 3 hetesen próbálta utánozni szülei beszédét. Amint elkezdett beszélni, onnantól pedig folyamatosan csak kérdezett a világról.

A koraérett 12 éves fiatalember arra a kérdésre, hogy mi kell ahhoz, ha sikeres akarsz lenni, ezt válaszolta: „Először is meg kell tanulnod elbukni, mert ez a győzelem nagy része. Másodsorban sosem szabad feladni. Ha valaki azt mondja, hogy ezt, vagy azt nem teheted meg, az még nem azt jelenti, hogy nem is lehetséges.

Caleb amúgy el akar jutni a Marsra, a gyakorlatát pedig Elon Musknál végezné, hogy aztán a NASA vagy a SpaceX alkalmazza.

(VIA)

Mit gondolsz a Mars-utazásról?

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top