Nagykorú lett Greta Thunberg – a fiatal klímaaktivista elárulta, minek örülne a legjobban

nlc | 2021. Január 04.
18. születésnapjának örömére a kocsmában fogja leleplezni a klímaösszeesküvés mögötti sötét titkokat – viccelődött a klímaaktivista.

Vasárnap nagykorú lett Greta Thunberg, a klímaválság elleni küzdelem legismertebb arca. Ennek örömére egy „Flat Mars Society” feliratú pólóban viccelődött azon, hogy este a kocsmában fogja leleplezni a klímaösszeesküvés mögötti sötét titkokat, meg az őt mozgató ördögi erőket, akik már képtelenek kontroll alatt tartani – írja a 444.hu.

Fotó: Facebook – Greta Thunberg

A klímaaktivista számára az ideális születésnapi ajándék az lenne, ha mindenki ígéretet tenne, hogy mindent elkövet a Föld megmentéséért. Ezt leszámítva biciklilámpáknak örülne a legjobban, mert „télen nagyon sötét van Svédországban”.

 

Az alkalomból a Sunday Times interjút készített vele, amelyben elmondta, évek óta vegán, nem utazik repülővel, és új ruhákat sem vásárol, csak turkálóban. Thunberg egyébként nem ítéli el azokat, akik gyermeket vállalnak, ugyanis szerinte nem az emberek, hanem viselkedésük jelenti a problémát.

2020 augusztusában volt két éve annak, hogy egy 15 éves diáklány úgy döntött, sztrájkolni kezd a svéd parlament előtt, hogy a politikusokat erőteljesebb fellépésre szólítsa fel a klímaváltozással szemben. A róla készült dokumentumfilmet nemrég mutatták be – erről ITT írtunk.

Még több klímaváltozás:

Exit mobile version