Sztárok

„A kifogások nem oldják meg a klímaválságot” – Udvaros Dorottya a Karmelita kolostor előtt tüntet

Orbán Viktor hivatala előtt 65 órán keresztül tart majd a demonstráció.

A Greenpeace Magyarország Facebook-oldalán ma reggel jelentkeztek be élőben a Miniszterelnökségnek otthont adó Karmelita kolostor elől, ahol 65 órán keresztül demonstrálnak majd. A szám szimbolikus, ugyanis 65 százalékkal kellene csökkenteni a klímaváltozást okozó gázok kibocsátását, annak érdekében, hogy a klímaválság legrosszabb hatásait meg tudjuk előzni. A megmozdulással a környezetvédő szervezet azt szeretné elérni, hogy Orbán Viktor miniszterelnök az Európai Tanács csütörtöki és pénteki ülésén példát mutasson az ambiciózus klímacélok támogatásával.

Udvaros Dorottya a Miniszterelnökség előtt tüntet

Udvaros Dorottya mellett más ismert színészek is csatlakoznak majd a Greenpeace demonstrációjához (Fotó: SMAG/Vörös Szilárd)

A Greenpeace képviselői mellett ott van Udvaros Dorottya is, aki szintén látható az alábbi felvételen, igaz, a koronavírus-helyzet miatt piros maszkot visel. A színésznő elmondta, a 65 százalékos csökkentés nagyon komoly szintet jelent, amellyel kapcsolatban számos ellenérv is elhangzott. Véleménye szerint azonban, ha nem csak az előttünk álló 20-30 évben gondolkodunk, elengedhetetlen lesz drasztikus lépéseket hozni. 

Udvaros Dorottya a felvételen egy sárga molinót tart maga előtt, amelyen a következő felirat olvasható: „a kifogások nem oldják meg a klímaválságot”. 

Hevesi Flóra, a Greenpeace képviselője elmondta, hogy a következő 65 órában további hírességek csatlakoznak majd a demonstrációhoz, többek között Pokorny Lia, Für Anikó, Pelsőczy Réka, Básti Juli, Földes Eszter, Törőcsik Franciska, de tudósok, kutatók is jelezték érkezésüket a Karmelita kolostor elé.

További cikkeink a klímaváltozás témakörében:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top