nlc.hu
Sztárok

Udvaros Dorottya változása

Meglepő: ennyit változott az elmúlt 15 évben Udvaros Dorottya

Idén augusztusban ünnepli 66. születésnapját Udvaros Dorottya. Mennyit változott az elmúlt 15 évben? Mutatjuk!

Udvaros Dorottya Kossuth- és Jászai Mari-díjas magyar színművésznő, a Halhatatlanok Társulatának örökös tagja augusztus 4-én ünnepli 66. születésnapját.

Hamar lelőjük a poént, a színésznő az elmúlt években mit sem változott. Ez a fotó 2007-ben készült fiával, Mátéval, aki kaszkadőr, a PPKE BTK-n lengyel nyelvet és szlavisztikát tanult.

Udvaros Dorottya nem öregszik

Udvaros Dorottya 13 évvel ezelőtti fotón, fiával. Fotó: smagpix/ Fábián Olga

A színésznő kettejük kapcsolatáról így mesélt korábban a Best magazinnak:

Máté egy nagyon érzékeny, szerető fiú. Nem tudott annyira kegyetlen lenni velem, mint kellett volna. Mert szerintem egy gyereknek kell egy bizonyos keménység, amikor saját lábra akar állni. Elképesztő harcokat vívott kamaszkorában, hogy leszakadjon rólam…”

Udvaros Dorottya nagyon fiatalon lett Kossuth-díjas színművész, nem csoda, hogy erre a legbüszkébb.

Mindenképp a Kossuth-díjra, hiszen ez a legnagyobb állami elismerés, és büszkeséggel tölt el, hogy nagyon fiatalon kaptam. Ráadásul olyan időben, amikor már nem lehetett többször is Kossuth-díjat kapni azért, ha valaki eljátszotta Lenin anyját vagy magát Lenint.

Udvaros Dorottya örökfiatal

Udvaros Dorottya 2009-ben. Fotó: smagpix/ Steindl Gabireilla

Igazi, ezerarcú színésznő, aki egy szerep kedvéért mindenre képes: az Amalfi hercegnőjében kopaszra borotválta a haját.

Udvaros Dorottya nem öregszik

Sem a nézők, sem a kollégák nem akartak hinni a szemüknek, amikor Udvaros Dorottya színre lépett az Amalfi hercegnő című előadás Bárka Színház-beli premierjén. A színésznő ugyanis tövig levágatta szőke haját. A darab elején gyönyörű, korabeli ruhában, parókában jelenik meg, ám szerepe szerint tömlöcbe vetik. A börtönjelenetben már egy szál darócruhában, és teljesen kopaszon lép színpadra.

A sokkoló hajborotválás után ugorjunk egy nagyot, 2020-ba: a színművésznő napjainkban ugyanazzal a lendülettel áll színpadra.

Udvaros Dorottya nem öregszik

A Magyar Filmakadémia Egyesület a Nemzeti Filmintézet támogatásával 2020. február 26-29. között rendezte meg a Magyar Filmdíj 2020 – Magyar Mozgókép Szemlét, amin Udvaros Dorottya is részt vett. Fotó: Olajos Piroska/smagpix

Olvass még több cikket Udvaros Dorottyáról:

(Nyitó kép: smagpix)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top