Sztárok

Udvaros Dorottya legszívesebben világgá menne

A Kossuth- és Jászai Mari-díjas színésznőnek régóta dédelgetett vágya, hogy egyszer világutazó legyen, és két évig csak a nagyvilágot járja.

Udvaros Dorottyát számtalan színdarabban és tucatnyi filmben láthatták már a nézők. Pedig az életében nem mindig a színészi pálya állt az első helyen, kezdetben ugyanis orvosnak készült.

MTVA Fotó: Zih Zsolt

MTVA Fotó: Zih Zsolt

A szüleim színházi emberek, édesanyám színésznő volt, édesapám rendező. Én otthon csak a színházról hallottam. Volt bennem egy kicsi dackorszak, hogy én orvos akarok lenni, de hamar kiderült, hogy annyira rossz vagyok matekból, hogy nem létezik, hogy felvegyenek az orvosi egyetemre. Így már a gimnázium végén kiderült, hogy a színház lesz az én utam is” – mondta az Ülj mellém! első epizódjában A mi kis falunk sztárja, akit a mai napig foglalkoztat a gyógyítás.

Nagyon érdekel a gyógyítás. Saját elhatározásból elmentem megnézni egy boncolást, senki nem kényszerített erre. A barátnőm – aki elkísért – annyira rosszul lett, észre se vettem, hogy ájul el és csúszik le mögülem” – árulta el a 65 évesen is szuper formában lévő Udvaros Dorottya, aki régóta dédelgetett álmát is megosztotta beszélgetőpartnereivel: „Leginkább azt szeretném egyszer, hogy két évig mást se csináljak, csak utazzak. A hátamra vegyek egy hátizsákot, két bakancsot és elinduljak a világba. Ez még beleférhet valamikor.

Olvass még Udvaros Dorottyáról az nlc.-n!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top