Sztárok

Udvaros Dorottya: „Nem a humoros oldalát emelem ki a dolgoknak”

Komolyan veszi a feladatait Udvaros Dorottya, legyen szó színházi szerepről vagy arról, hogy az idei Story Gálán kit javasoljon a díjra.

Jövő héten, február 10-én, szombaton ismét estélyibe és szmokingba bújik a hazai sztárvilág, hogy egy hangulatos, hajnalig tartó bál keretében ünnepeljék meg a tavaly kimagaslót alkotókat.

A Story Ötcsillag és Díjátadó Gálán nemcsak a magazin olvasói, hanem a kuratóriumi tagok is díjazzák a maguk kedvenceit. Idén Kovács Katalin, Pataki Ági, Udvaros Dorottya, Balázs Fecó és Rózsa György alkotják a grémiumot. Ismerd meg őket egymás szemüvegén keresztül! Az öt kurátor villáminterjúkat készített egymással – ezúttal Balázs Fecó kérdezte Udvaros Dorottyát.

Mi volt az a pillanat, amikor végérvényesen eldöntötted, hogy színész leszel?

A szüleim révén színházi gyerek vagyok, a szünidőket egészen pici koromtól kezdve a Kecskeméti Katona József Színházban töltöttem, ott csintalankodtam; a színház épületét a süllyedő pódiumtól a zsinórpadlásig ismerem. Mégis jóval később, csak a gimnáziumban kapott el az érzés. Az egyik fiatal tanárnővel színjátszó csoportot alapítottunk, és a próbák hatására döntöttem úgy, hogy színész szeretnék lenni.

A díjaid közül melyikre vagy a legbüszkébb?

Mindenképp a Kossuth-díjra, hiszen ez a legnagyobb állami elismerés, és büszkeséggel tölt el, hogy nagyon fiatalon kaptam. Ráadásul olyan időben, amikor már nem lehetett többször is Kossuth-díjat kapni azért, ha valaki eljátszotta Lenin anyját vagy magát Lenint:) 

Hogyan emlékszel életed első báljára, és mikor volt?

Nincsen ilyen emlékem. Sajnálom, hogy nem Füreden, az Anna-bálok hazájában születtem…

Udvaros Dorottya Fotó: STORY MAGAZIN/Birton Szabolcs

Mennyire voltál valaha is mulatós típus, és mi a legviccesebb sztorid, ami ennek kapcsán az eszedbe jut?

Semennyire, ugyanis az előadások után mindig olyan felajzott lelkiállapotba kerültem és kerülök ma is, hogy sosem igényeltem az ilyesmit. Bevallom, nem is vagyok az a típus, aki a vele megtörtént eseményeknek feltétlenül a humoros oldalát emeli ki.

Mit csinálsz mostanában a szabadidődben?

Ha rossz az idő, beülök otthon a fotelbe, és zenét hallgatok, ha viszont ki lehet menni a szabadba, akkor általában a kutyáinkkal sétálok, kirándulok.

A következő alkalommal Udvaros Dorottya Rózsa Györgyöt kérdezi. A korábbi interjút Pataki Ágival itt olvashatjátok.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top