Sztárok

Rózsa György elárulta, mi hiányzik neki a legjobban

A Story Ötcsillag- és Értékdíj-átadó Gálán nemcsak a magazin olvasói, hanem a kuratóriumi tagok is díjazzák a maguk kedvenceit. Idén Kovács Kati, Pataki Ági, Udvaros Dorottya, Balázs Fecó és Rózsa György alkotják a grémiumot. Az öt kurátor frappáns villáminterjúkat készített egymással – ezúttal Udvaros Dorottya faggatta Rózsa Györgyöt.

Hamarosan ismét estélyibe és szmokingba bújik a hazai sztárvilág, hogy egy hangulatos, hajnalig tartó bál keretében ünnepeljék meg a tavaly kimagaslót alkotó közszereplőket. A Story Gála idén is sok izgalmat ígér. A kuratóriumi tagok, hogy jobban megismerhessük őket, egymást kérdezték különböző témákban. Ezúttal Udvaros Dorottya faggatta Rózsa Györgyöt.

Mennyit tévézel, nézed-e a mostani műsorokat?

Esténként, ha nem megyek éppen moziba, színházba, cirkuszba, balettelőadásra, pingpongozni, a barátokkal vacsorázni vagy egy esti pesti sétára, akkor késő éjszakáig tévézek. Leginkább sportközvetítéseket, szumóbirkózást, BL-meccseket, pingpongot, kézilabdát és tornát nézek vagy krimiket, operaelőadásokat, illetve az m3-on régi tévéjátékokat és filmeket.

A régi tévés produkcióid közül melyik hiányzik a legjobban?

Szívesen csinálnám újra a LEG…LEG…LEG… című különleges rekordereket és rekordokat bemutató sorozatot, az Idesüss! című bolondos gyerekműsort, valamint a világsztárokat, illetve a legkiválóbb magyar zenészeket, humoristákat, énekeseket és artistákat szerepeltető TOP-SHOW című varietét. De leginkább a gyökereinkről, nemzeti kezdeteinkről szóló Magyar Elsők című, eddig 116 filmből álló nemes vállalkozásunkat folytatnám.

Rózsa György Fotó: STORY MAGAZIN/Birton Szabolcs

Mennyire érzed jól magad öltönyben, szmokingban vagy más elegáns ruhákban?

Mivel az 50 televíziós évem során nagyon gyakran vezettem színpadi műsorokat, látványos show-kat, cirkuszi és varietéműsorokat, revüket, megtanultam, és megszoktam a szmokingot, a frakkot vagy az elegáns öltönyöket. Állítólag, tudom is viselni őket.

Mi az a legutóbbi élményed, amely életre szóló?

Csilla lányomtól egy afrikai szafarit kaptam ajándékba a születésnapomra. Most érkeztünk haza a Serengeti és a Ngorongoro szafariparkokból. Ifjúkori nagy álmom teljesült ezzel a mesés utazással.

Magyarországon van olyan város vagy vidék, ahol még sosem jártál, de szívesen felfedeznéd?

A 80-as években rengeteget hakniztam, az egész országban felléptem, és korábban is sokat barangoltam a barátaimmal és a szerelmeimmel. Ahol még keveset láttam, az az Őrség, valamint a Tisza-hát. Ahová pedig visszavágyom, az Zemplén – és mindenkoron a Balaton!

A sorozat záró interjújában Rózsa György a sokszoros bajnok kajakozót, Kovács Katalint kérdezi. Az Udvaros Dorottyával, Pataki Ágival és Balázs Fecóval készült cikkeket az NLCafe.hu-n elolvashatja.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top