Sztárok

Udvaros Dorottya a Gothár-ügyről: „Elkövetett valamit, amit nem lett volna szabad”

Udvaros Dorottya fájdalmasan élte meg a Katona József Színház elleni támadásokat.

Udvaros Dorottya alakítja Orbánnét a Nemzeti Színház színpadán, Örkény klasszikus tragikomédiájában, a Macskajátékban. A színésznő ezzel kapcsolatban adott interjút a hvg.hu-nak, de szóba jött többek között a mostanában folyamatossá vált színházi zaklatás témaköre, ezen belül pedig Gothár Péter, akit pályája eleje óta ismer Udvaros. 

Udvaros Dorottya (Fotó: MTI / Illyés Tibor)

„Amikor először kirobbant, hogy valami botrány van, arra gondoltam, hogy verbális inzultus történt. Péter keményen bánik a színészekkel, ki akarja mozdítani őket a komfortzónájukból. (…) A színházi alkotómunka nem virágos réten szaladgálás könnyű tüllruhában, hanem kegyetlen, sírással, zokogással teletűzdelt folyamat. És közöttünk annyi közös szál van, annyi közös emlék. 

A tudatom meghasad, a szívem kettészakad, mert nagy mesternek tartom Gothárt. Elkövetett valamit, amit nem lett volna szabad elkövetni.És valóban nem lehetett mást csinálni, mint azt mondani a Katonában és a Színművészeti Egyetemen, hogy nem dolgozhat tovább.”

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top