Sztárok

Újabb részletek derültek ki Gothár Péter zaklatási ügyéről

Kerényi Miklós Gábor két évvel ezelőtt nyilvánosságra került zaklatási ügye sokat segítetett abban, hogy Gothár Péter is lebukjon.

Két évvel ezelőtt nagy port kavart Kerényi Miklós Gábor ügye. Az Operettszínház egykori igazgatójáról többen állították, hogy szexuálisan zaklatta kollégáit. KERO mindezt nem ismerte el, de az eset sokat segített abban, hogy most fény derüljön Gothár Péter színházi zaklatásaira.

Blikk információi szerint KERO az utóbbi időben több színház művészeit kereste meg, hogy szerepeljenek a Szegedi Szabadtéri Színház egyik jövő nyári bemutatójában. A Katona színészei közül állítólag többen vacilláltak, merjék-e vállalni a felkérést. Színészfórumot hívtak össze, hogy megbeszéljék, szabad-e Kerényi Miklós Gáborral együtt dolgozni.

„Aztán egyszer csak robbant a bomba, mert az egyik színésznő megszólalt, hogy talán előbb a saját házunk táján kellene rendet tenni” – tudta meg a lap egy a színházhoz közel álló informátortól, aki szerint ez volt az a pillanat, amikor mindenki számára világossá vált, hogy Gothár Péter zaklatta a kolléganőjét.

Budapest, 2011. március 12.
Gothár Péter rendező, Fekete Gyula–Papp András: Excelsior! – Liszt Ferenc mennybemenetele című operájának próbáján (Fotó: MTI / Kollányi Péter)

A Katona József Színház vezetősége ezután hívta össze a vizsgálóbizottságot, amely megállapította, hogy a Kossuth-díjas rendező „több esetben is erkölcsi határokat átlépő módon viselkedett a színház dolgozóival”. Gothár elnézést kért a történtek miatt, de ezek után a színház úgy döntött, hogy kirúgja őt a színházból, és elmaradnak az általa rendezett Hóhérok előadásai is.

Kazimir Annamari, a színház sajtófőnöke a Blikknek azt mondta, hogy a Hóhérok előadásai azért maradnak el, mert az évadban nem történt meg a darab felújító próbája. A három másik Gothár-darabnak igen, ezért azok maradnak is műsoron.

Gothár Péter a Katonában történtek után a Színház- és Filmművészeti Egyetemen is etikai vizsgálatot kért maga ellen.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top