Sztárok

Gothár Pétert állítólag egy másik budapesti színházból is kitiltották

Nem a Katona József Színház lehetett az első, amely megszakította a kapcsolatot a szexuális zaklatással vádolt rendezővel.

Agresszív viselkedése miatt egy másik budapesti színházból is kitiltották Gothár Pétert, korábban, mint a Katona József Színházból. Ezt írja a Ripost, amelynek információját azért óvatosan kell kezelni, mert egyrészt nem nevesítik a színházat, másrészt tudjuk, hogy a kormányközeli propagandamédia az elmúlt héten folyamatosan támadta Gothárt, illetve rajta keresztül a „balliberális elitet”.

A lap szerint volt egy másik fővárosi színház is, ahonnan kitiltották a rendezőt, mert a társulat nem bírta elviselni Gothár stílusát, agresszív viselkedését. A színészek arra kérték a vezetőséget: Gothár soha többé ne rendezzen náluk. Ezekben az esetekben nem szexuális zaklatásról volt szó, hanem agresszív, bántó megjegyzésekről.

Gothár Péter rendező (MTI Fotó: Kollányi Péter)

A Ripost megkereste a budapesti színházakat, hogy róluk van-e szó. Az Örkényből és a Tháliából kaptak visszajelzést, ami szerint ezekből a színházakból nem tiltották ki Gothárt, más okai voltak annak, hogy nem rendezett náluk. 

Egy héttel ezelőtt a Katona József Színház közleményt adott ki arról, hogy szexuális visszaélés miatt egyik szerződéses munkatársukat kitiltották az épületből. Nem nevesítették, kiről van szó, de másnap Gothár Péter közleményben tudatta, hogy ő az elkövető, és egy egy évvel korábbi zaklatási esetről van szó.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top