nlc.hu
Család

Celldömölki mentősök

Egy napon belül két vajúdó kismamához is riasztották a celldömölki mentősöket

Az egyik anyuka otthon, a másik kismama pedig a kórházban adott életet gyermekének.

Nem rendkívüli, hogy szüléshez riasztják a Vas-megyei mentőket, az azonban ritka, hogy egy mentőállomás egységei egymásután forduljanak a szülészeten, írja az Országos Mentőszolgálat a Facebook-oldalán.

Múlt hét közepén először egy 30 év körüli kismamához riasztották a Celldömölki Mentőállomás munkatársait, a mentőknek pedig nem maradt sok ideje az előkészületekre, a nappaliban segítették világra az anyuka ötödik gyermekét, Csillát.  Az egészséges újszülöttet és édesanyját stabil állapotban szállították kórházba, de ezzel nem ért véget a nap.

Pár óra múlva ismét riasztották az állomást, mert ismét egy 39 hetében levő kismama szorult gyors segítségre. Az anyukával szerencsésen beértek a kórházba, és ő a szülészeten adhatott életet egészséges kisfiának.

“Az újszülötteknek boldog, egészséges életet kívánunk, az anyukáknak és bajtársainknak gratulálunk!” – zárják soraikat.

 Az újonnan beszerzett negyven mentõautó közül néhány az Országos Mentõszolgálat (OMSZ) Markó utcai központjában 2019. november 25-én.

Fotó: MTI/Mónus Márton

Kapcsolódó hírek:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top