nlc.hu
Család

A rossz párkapcsolat 3 jele

3 jel, hogy nem kéne erőltetni ezt a párkapcsolatot

Neked való a párod? A jó férfi/nő van melletted? Nem könnyű kérdések, de segítünk a válaszokban.

Az elején jól működik a kémia, de ez még nem garantálja azt, hogy hosszú távon is a számodra megfelelő párkapcsolatban vagy. James Allen Hanrahan párterapeuta három olyan jelet írt le, ami segíthet felismerni, ha ez a párkapcsolat nem neked való.

1. Egyikőtök sem törődik a kapcsolattal

Egy párkapcsolat akkor működik, ha mindkét fél dolgozik rajta. Persze ez nem olyan érzés, amikor benne vagy, mintha naphosszat fát kellene vágni, elvileg akkor jó a kapcsolat, ha a munka része nem érződik munkának. Amikor viszont semmiféle fejlődés vagy törekvés nem látszik a kapcsolaton, akkor az azt jelenti, hogy már egyikőtökben sincs meg a hajlandóság a munkára, akkor meg minek rabolnátok tovább egymás idejét?

Tényeg jó neked a párkapcsolatod?

Neked való a párkapcsolatod? (Kép: Unsplash)

2. Fáradtnak érzed magad és a kapcsolatot

Az állandó, parttalan vitáktól kimerültél, úgy érzed, elfáradtál, mert nem tart sehova a konfliktus köztetek. Az érzelmi stressz ilyenkor már olyan mértékű a párkapcsolatban, hogy tényleg olyan érzésed lehet, mintha kiégtél volna, nem forog az agyad, dekoncentrált vagy, és akár még testi tüneteket is észlelhetsz magadon.

3. Összezavar a kapcsolatod

Van egy olyan állapot, amikor állandósul a „nem értek semmit” érzés a párkapcsolatban. Nem érted, hogy merre tartotok, nem érted, mi történik, a párodtól egymással ellentétes jelzések jönnek, és fogalmad sincs már, hogy mit kellene tenned azért, hogy működjön a kapcsolatod. Ez gyakran a mérgező kapcsolat jellemzője is. Ha azon kapod magad, hogy folyton értetlenül állsz a kapcsolati történések előtt, és saját magadat is megkérdőjelezed miatta, akkor itt az ideje, hogy kilépj ebből a párkapcsolatból.

A boldog házasság titka:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top