Család

Megszólalt a nő, akinek újpesti otthonába próbált betörni a drogos férfi karácsony napján

A család sérelemdíjat szeretne a Budapesti Rendőr-főkapitányságtól az őket ért megrázkódtatások miatt.
késes támadás, Újpest

Ahogy azt mi is megírtuk, szenteste reggelén a 23 éves rendőrnő, Erika lövésekkel állította meg az újpesti panelházban őrjöngő, bajonettel támadó, bedrogozott M. Pétert, aki addigra már súlyos sebeket ejtett a társán.

A  rendőröket kihívó család egyik tagja, Sz. most elmondta a Blikknek, hogyan élték át a késes támadás eseményeit.

A megszólaló nő szerint az alapvető biztonságérzete veszett el azon az eredetileg ünnepi reggelen: ezt pedig lehet, hogy már soha nem kapja vissza.

Elmondta, hogy a család otthon készülődött, amikor hörgő hangokat hallottak a folyosóról. A szomszédok üzenetben figyelmeztették őket, hogy ne menjenek ki, mert a férfinél kés is van.

„Aztán már hozzánk próbált bejutni az az őrült, teljes erővel ütötte az ajtónkat, azt a férjem belülről támasztotta, mert ha bejut hozzánk, lemészárol minket” – mesélte az asszony a Blikknek, hozzátéve, hogy a rendőrök gyorsan kiérkeztek.

„Amikor a fiatal járőr felszólította a férfit, hogy hagyja abba, az az őrült se szó, se beszéd, rávetette magát, és sajnos többször megszúrta. Ezt látva vette elő a rendőrnő a fegyverét, és a társa és a saját életét mentve tüzelt”

 

– mesélte a nő, hozzátéve, hogy pár golyó az ajtón keresztül hozzájuk is bejutott, az egyik golyó pár centire ment el a férje bakancsa mellett, a másik az ajtófélfában állt meg, egy pedig a kisfia matracában végezte, amin összebújva feküdtek ketten. 

Drukkolnak, hogy a járőr, Péter (26) felépüljön, társa, Erika (23) pedig túltegye magát a megrázkódtatásokon, ugyanakkor a család sérelemdíjat szeretne a Budapesti Rendőr-főkapitányságtól az őket ért megrázkódtatások miatt. Szerintük a rendőrnő hibát követett el, hiszen úgy kellett volna tüzelnie, hogy lővonalában nincs senki az elkövetőn kívül.

(MTI)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top