nlc.hu
Életmód

Megpróbálja feldolgozni a traumát a fiatal rendőrnő, aki megmentette a társa életét

Otthon próbálja feldolgozni a traumát a társa életét megmentő rendőrnő

Erika igyekszik feldolgozni, hogy embert ölt, még ha nem is tehetett mást.
Rendőr,

„A háborúból visszatérő katonák pszichés állapotához hasonlóan poszttraumás helyzetnek nevezik ezt a lelki nyomást” – magyarázta a Blikknek a hasonló élményeken átmenő embereket kezelő pszichiáter, Tarjányi Péter.

Mint ismert, szenteste reggelén a 23 éves rendőrnő, Erika lövésekkel állította meg az újpesti panelházban őrjöngő, bajonettel támadó, bedrogozott M. Pétert, aki addigra más súlyos sebeket ejtett a társán.

Tarjányi Péter biztonságpolitikai szakértő a Blikknekazt mesélte, hogy korábban rendőrségi nyomozóként ő is került hasonló helyzetbe, mint most a rendőrpáros. Tapasztalatai szerint nem mindenki bírja feldolgozni az emberölést, voltak olyan rendőrök a testületnél, akiket le kellett szerelni, mert nem bírták a nyomást. „Éppen ezért Erika teljesítmény előtt minden rendőr fejet hajthat” – szögezte le Tarjányi.

„Nyilván nem egyszerű feldolgozni számára a történteket, de jól van! Kis időre szüksége van, nyilván! A nevében is köszönöm, hogy ennyien mellette/mögötte vagytok! Ő egy nagyon erős lány! Köszönjük!”

–mondta a fiatal rendőrnőről a Zsaruellátón keresztül egy barátja.

Az elkövető, aki a rendőrnő társát támadta meg, öt lövést kapott és belehalt sérüléseibe. Arról egyelőre nincs hír, miért támadt a rendőrökre, akiket egy Kassai utcai panelház lakói hívtak ki, miután a támadó a késével járkált fel-alá a lépcsőházban.  A megkéselt rendőr jobban van, kiengedték az intenzív osztályról.

Kiemelt kép: iStock

Cikkek hasonló témában:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top