nlc.hu
Család

Magukra hagyta a gyerekeit a tatai nő

Elítélték a tatai nőt, aki magukra hagyta a gyerekeit, miután bepasizott

Miután összejött egy férfivel, a tatai nő magukra hagyta kiskorú lányait. Kiskorú veszélyeztetése miatt elítélték.
Tinédzser lány telefonozik az utcán

Kétrendbeli kiskorú veszélyeztetésének a bűntette miatt jogerősen 1 év – 2 évre felfüggesztett – börtönbüntetésre ítélte a Tatai Járásbíróság azt a tatai nőt, aki magukra hagyta a gyerekeit, miután összejött egy férfivel.

A vád szerint a nő 2013 óta egyedül nevelte 15 és 14 éves lányait. Az anya nem segített a gyerekeknek a tanulásban, az iskolával nem tartotta a kapcsolatot, szülői értekezletekre, fogadóórákra nem járt. A nő ráhagyó nevelési módszerének következménye lett a kiskorú sértettek iskolakerülése.

A vádlott 2018 februárjában szerelmi kapcsolatot létesített egy csornai férfival, majd 2018 márciusában odaköltözött hozzá. Két kislányát egyedül hagyta tatai otthonukban, a lányokat nagykorú nővérük nevelte.

A nő távozását követően a két kislány egyáltalán nem járt iskolába. a gyerekek többször kérlelték az anyjukat, hogy térjen vissza hozzájuk, azonban a nő egy idő után teljesen elérhetetlenné vált. A kislányok 2018. április 5-én gyermekotthonba kerültek.

A vádlott viselkedése mindkét kiskorú sértettnél érzelmi, erkölcsi sérülést eredményezett. A bíróság a szabadságvesztés felfüggesztésének próbaidejére elrendelte a vádlott pártfogó felügyeletét.

(Kiemelt kép: illusztráció, fotó: Pixabay/Marco Wolff)

Kapcsolódó cikkek:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top