nlc.hu
Család

Merinói hármasiker bárányok

Különleges merinói hármas iker bárányok születtek a Hortobágyon

A merinói bárány különleges és veszélyeztetett faj.

A Hortobágyi Természetvédelmi és Génmegőrző Nonprofit Kft-nél az idei a harmadik év, hogy magyar merinó bárányok is születnek. Az állomány a napokban egyszerre három kis báránnyal gazdagodott, és ez azért szenzáció, mert a birkáknál ritka a többes ikerellés – osztotta meg a Dehir cikkét a 24.hu.

merinói báránybabák

Fotó: Hortobágyi Nonprofit Kft./Facebook

A két jerke és a kos az egyik hortobágyi téli szálláson látta meg a napvilágot. Az anyának ez az ötödik ellése, de ez az első, hogy hármas ikrek születtek. A mostani szezonban minden tizedik ellés lett eddig iker, de hármas iker bárányok egyelőre csak ők vannak a pusztában.

☝️Nem mindennapi esemény a Hídi Kutricában🐑🐑🐑 Hármas ikreknek adott életet egy merinó anyajuh. Társaságunknál sorra...

Közzétette: Hortobágyi Nonprofit Kft. – 2021. január 22., péntek

 

A cég a védett rackák mellett azért kezdett a veszélyeztetett merinóval is foglalkozni, hogy megőrizzék és szaporítsák ezt a fajtát is – írja a lap. A bárányok a következő hónapokban a téli szállásokon erősödnek. Április végén, ahogy a védett racka-, úgy a veszélyeztetett magyar merinónyájat is kihajtják majd a legelőkre.

Kapcsolódó cikkeink

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top