nlc.hu
Család

Négy gyerek, kilenc év egy és ügyvédi diploma

Így örült a négygyermekes anyuka, aki 9 év utána letette a jogi szakvizsgát

Evelyn Uba nem akarta megszegni édesapjának tett ígéretét, és reméli, története inspirálóan hat majd másokra.

Evelyn Uba 1983-ban érkezett az Egyesült Államokba Nigériából, és már ekkor az volt az egyik álma, hogy  jogi diplomát szerezzen. Sajnos az élet egy komoly akadályt gördített elé, nem sokkal azután, hogy elhagyta Afrikát, édesapja stroke-ot kapott. Uba ezután családot alapított, de nem tett le arról, hogy egyszer majd ügyvéd lesz, és miután a legkisebb gyermeke kétéves lett, megkezdte jogi tanulmányait. 2011-ben le is diplomázott, de a jogi szakvizsgát nem sikerült átmennie. „Több mint tíz alkalommal próbálkoztam, és egy idő után már abbahagytam a számolást, de eszem ágában sem volt feladni” – meséli Uba, aki nem szerette volna megszegni ígéretét, amit édesapjának tett a halála előtt.

A négygyermekes édesanya munkából hazaérve szinte mindennap késő estig tanult, és ez sajnos ezt jelentette, hogy családjának néha nélkülöznie kellett a társaságát. „A lányom, Naeche, egyszer azt mondta nekem: Anya, ha most feladod, akkor a tanulásra fordított időd kárba veszett. Ez a mondat megragadt a fejemben” – mondta Uba, aki 2020 októberében ismét nekifutott a szakvizsgának, pár hónappal később pedig megkapta az eredményt, és igen, ezúttal átment. „Óriási megkönnyebülés volt ez számunkra. Annyira hihetetlen volt ez az egész, de az édesanyám álma végre valóra vált” – nyilatkozta Naeche, aki mindig hitt abban, hogy Evelyn sikerrel fog járni.

Ami a jövőt illeti, Evelyn Uba büntetőjogi ügyvédként szeretne dolgozni, és reméli, hogy történetéből mások is erőt tudnak majd meríteni.

(via Good Morning America)

Tanulás

Fotó: Pixabay

Anyák az iskolapadban:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top