nlc.hu
Család

Kínai vakcina gyerekeknek

Kiderült, kaphatják-e gyerekek a kínai vakcinát

A hírek szerint hamarosan csak 3 éves kor alatt nem oltanak vele.

A HVG bökte ki a Kínai Nemzeti Egészségügyi Bizottság oldalán megjelent írást, miszerint a 3–17 éves korosztály is megkaphatja a koronavírus elleni védőoltást. Mindezt Liu Jingzhen, a kínai Sinopharm vakcinagyártócég vezetője mondta.

A bizottság által szemlézett tévéinterjúban Jingzhen elmondta, hogy a klinikai vizsgálatok azt mutatják, nincs nyilvánvaló különbség a fiatalok és a 18–59 éves korosztály adatai között, ezért úgy vélik, hogy hamarosan használhatják a vakcinát majd a 3–17 éveseknél.

A Sinopharm vakcinájából idén egymilliárd darabot akarnak előállítani.

kínai vakcina

Fotó: Unsplash

A kínai vakcinával Magyarországon is oltanak, ebből kapott Orbán Viktor miniszterelnök, Esztergályos Cecília színésznő, és Sváby András tévés személyiség is. Magyarország 5 millió adagot vásárolt a Sinopharmtól, ez 2,5 millió embernek elegendő. A HVG megjegyzi, hogy a Sinopharm az első olyan vakcina itthon, amely azon az alapon kapta meg a Gyógyszerészeti Intézet engedélyét, hogy világszerte már több millió embert oltottak be vele. A hatásosságát 95 százalékosra teszik.

Egy tűben az egész: 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top