nlc.hu
Család

Nem áll bíróság elé a gyermekeit bántalmazó férfi

Megerőszakolta és bezárva tartotta gyerekeit a holland férfi, de nem állítják bíróság elé

2016-ban agyvérzést szenvedett, amelynek következtében annyira romlott a kommunikációs képessége, hogy az ügy folytatásával megsértenék a jogát a tisztességes bírósági tárgyalásra.
Megerőszakolta és bezárva tartotta gyerekeit a holland férfi, de nem állítják bíróság elé

Egészségi állapota miatt nem állítják bíróság elé a gyermekeit bántalmazó, hosszú éveken át a világtól elzárva tartó holland férfit – jelentette be csütörtökön az illetékes holland bíróság.

A 68 éves férfit tavaly vádolta meg az ügyészség gyermekei fizikai, mentális és szexuális bántalmazásával, mert az ország keleti részén fekvő Ruinerwold egy eldugott gazdaságának pincéjében hat 18 és 25 év közötti gyermekét – négy lányát és két fiát – kilenc éven át tartotta fogságban.

A vád ejtését a múlt hónapban kérte az ügyészség mert, a vádlott 2016-ban agyvérzést szenvedett, amelynek következtében annyira romlott a kommunikációs képessége, hogy az ügy folytatásával megsértenék a jogát a tisztességes bírósági tárgyalásra.

A családot 2019 októberében akkor találták meg, amikor a legidősebb fiú megjelent egy közeli fogadóban segítséget kérve. Akkora már három gyermek megszökött az apától.

Az ügyészség vádjai szerint a férfi többször megerőszakolta egyik lányát és fiát, amikor azok 12-15 évesek voltak.

Azzal próbálta igazolni rémtettét a nyomozóknak, hogy a gyermekek halott anyjának kísértetét látta bennük. Az anya 2004-ben halt meg.

A férfi arra hivatkozva tartotta a világtól elzárva a gyermekeit, hogy távol tartsa őket a rossz szellemektől.

(MTI)

(Kiemelt kép: Pixabay)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top