nlc.hu
Család
Zacher Gábor szerint tök mindegy, melyik vakcinát kapjuk

Zacher Gábor szerint tök mindegy, melyik vakcinát kapjuk

A közismert orvos korábban szkeptikus volt a keleti oltóanyaggal szemben, de most úgy fogalmazott: az oltás mindenek előtt.
Zacher Gábor: ijesztő a helyzet

„Tök mindegy, hogy az öt vakcina közül melyiket kapjuk” – fejtette ki a véleményét ATV Híradónak az orvos, aki korábban azt mondta a keleti oltóanyaggal kapcsolatban, hogy nagyon keveset lehet tudni erről a vakcináról; miközben a Pfizer dokumentációja 20 ezer oldal, a kínai oltóanyagé néhány száz. Ehhez képest most azt nyilatkozta az ATV Híradónak, hogy jelenleg tanuljuk ezt a betegséget, ezért meg kell változtatnia az embernek a véleményét, hiszen a betegségnél mindegyik oltás jobb. Szerinte, ha nem lesz átoltottság rövid időn belül, akkor még sok ezer honfitársunk bele fog halni a Covidba.

A hatvani kórházban dolgozó Zacher szerint a mérleg egyik serpenyőjében a koronavírus-fertőzés, a tüdőgyulladás, a sok szervi elégedetlenség, a lélegeztetőgép és a halál van, a másikban pedig az a jelenleg öt vakcina, amellyel már Magyarországon is oltanak.

Zacher szerint nem kérdés, hogy az oltás felé billen a mérleg nyelve, ahogy fogalmazott: az oltás mindenekelőtt.

A műsorban azt is elmondták, hogy április 11-ig minden regisztrált megkapja az első oltást, megugrott a halálozások száma, ám kevesebb a regisztrált eset, mint a korábbi napokban. Jelenleg 6701 beteget ápolnak kórházakban. Müller Cecília pedig úgy fogalmazott, hogy ha hívnak minket oltatni, ne hezitáljunk, fogadjuk el a lehetőséget.

Az oltóprogram keretein belül március 6-7 között nagyobb akcióban fogják beoltani a 60 év alatti krónikus betegeket, az oltási munkacsoport szerint egy hét alatt fél millió vakcinát fognak beadni. Kásler Miklós miniszter szerint újabb szigorítások várhatóak.

Oltási program a nagyvilágban:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top