nlc.hu
Család

Beoltotta az anyját

Ápolónak tanuló lánya oltotta be a professzort

Az amerikai diák ugyanazon az egyetemen tanul ápolónak, ahol az édesanyja professzorként tanít.
Lánya oltotta be a professzort

Egy amerikai diák beoltotta a koronavírus ellen a saját édesanyját, aki ugyanazon az egyetemen tanít, ahol a fiatal ápolónak tanul.

A 32 éves Dominique Brockman az Austin Peay Állami Egyetemre jár a Tennessee állambali Clarksville-ben, és mellette egy kórházban is dolgozik.

Néhány nappal ezelőtt Dominique és a kollégái az egyetemen adták be a vakcinákat a hivatalos oltási programban. Miután kiderült, hogy a nyelvet és irodalmat oktató édesanyja is rajta van az oltási listán, engedélyezték Dominique-nak, hogy ő adja be édesanyjának a vakcinát.

„Nyugtalanító, de nagyon izgalmas feladat volt. Anya ötlete volt, és szerinte fantasztikusan alakult” – mondta Dominique, aki korábban már adott be influenza elleni védőoltásokat, de ez volt az első alkalom, hogy koronavírus-vakcinákkal oltott. A mostani eset révén megtapasztalta, tette hozzá, hogy nem annyira rémisztő dolog egy családtagot beoltani.

Az 58 éves Beatrix Brockman professzorként dolgozik az egyetemen, és nagyon örült hogy megkapta a védőoltást, ami „visszaadja az esélyt normális életre”. Abban bízik, hogy ősszel már személyesen is taníthat, és az oltás a 81 éves férje védelme miatt is fontos volt számára.

(GMA)

(Kiemelt kép: Facebook/Austin Peay State University)

Különleges oltások:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top